500 g zoete
aardappels
150 g prei
½ - 1 rode peper
1 eetl. plantaardige olie
2 theel. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
400 g tomatenblokjes in blik
½ theel. kaneelpoeder |
Schil en snijd
de zoete aardappels in stukjes. Was de prei en snijd hem in dunne
ringen. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en hak het
vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de prei al omscheppend ±
3 minuten. Voeg de zoete aardappel en de chilipeper toe en schenk er
400 ml water bij. Breng alles aan de kook en voeg de vloeibare
bouillon Indisch toe. Leg de deksel op de pan en kook alles 5
minuten op een laag vuur.
Voeg de inhoud van het blik tomatenstukjes en de kaneelpoeder toe en
kook de stoof nog 15-20 minuten op een laag vuur. Lekker met crème
fraîche light en boerenbrood. |