400 g geschilde
aardappelen
1 ui
2 sjalotten
1 eetl. vloeibare margarine
150 g gerookte spekreepjes
1 Knorr blik Champignoncrème à 500 ml
450 g reblochon kaas |
Warm de oven
voor tot 180 °C. Snij de aardappelen in plakjes van 0.5 cm. Breng
aan de kook maar laat ze net niet gaar worden. Giet af.
Pel en snipper de ui en de sjalotten. Fruit in de vloeibare
margarine, voeg er de spekreepjes aan toe en laat gedurende 3
minuten zachtjes bakken.
Meng in een schotel de aardappelplakjes, de ui, de spekreepjes en
het blik Knorr Champignoncreme. Meng het geheel goed door elkaar en
breng over in een ingevette ovenschotel.
Snijd de kaas in 2 dikke plakken, zonder de korst te verwijderen, en
schik de kaas met de korst naar boven op het mengsel. Gaar de
schotel 35 minuten in de oven. |