600 g gemengde
bloemkool- en broccoliroosjes
1 zakje Knorr droge kaassaus
2 eetlepels amandelschilfers
4 dikke kalfsbiefstukjes van ca. 150 g elk
4 dunne plakjes rauwe ham
8 verse salieblaadjes of 2 theel. fijngehakte, gedroogde salie
1 zakje Knorr kant-en-klare Mosterdsaus
600 g voorgekookte jonge aardappeltjes
Extra: 4 hoge, ovenvaste schaaltjes met een inhoud van ca. ¼ l,
ingevet |
Voorbereiding:
Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in ca. 6 min. beetgaar in
kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.
Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ¾
van de saus met de bloemkool- en broccoliroosjes. Vul de ovenvaste
schaaltjes met de gekookte groenten, schep de rest van de saus
erover en bestrooi met de amandelen.
Snij de kalfsbiefstukken horizontaal bijna doormidden, maar niet
helemaal! Klap ze open, beleg ze elk met een plakje rauwe ham en
salie. Klap ze weer toe en prik ze dicht met een cocktailprikker.
Bewaar het vlees tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de Mosterdsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat ze tot gebruik op het aanrecht staan. Roer zo nu en dan zodat
er zich geen vel vormt.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat ondertussen het vlees op
kamertemperatuur komen.
Verhit een pan. Voeg 3 eetl. vloeibare margarine toe en bak de jonge
aardappeltjes in 10-15 minuten goudbruin. Regelmatig roeren.
Zet de schaaltjes met bloemkool en broccoli in de hete oven en laat
in 10-15 min. goudbruin en warm worden.
Verhit een andere pan, voeg 3 eetl. vloeibare margarine toe en bak
hierin de gevulde kalfsbiefstukjes in 6-8 minuten bruin rondom en
rosé vanbinnen. Verwarm ondertussen de mosterdsaus opnieuw op een
matig vuur.
Zet de schaaltjes met groenten op 4 grote borden. Leg de
kalfsbiefstukken ernaast en schep de aardappelen erbij. Giet wat
saus over het vlees en geef de rest er apart bij. |