2 uien
1 bos lente-uitjes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
500 g rijst
2 eetl. sojasaus
150 g groene erwten, vers of diepgevroren (ontdooid)
1 ei |
Snijd de uien en
lente-uitjes in schijfjes. Snijd de paprika's in reepjes. Klop het
ei lichtjes op.
Los het Knorr bouillonketeltje op in 1 liter water, voeg gespoelde
rijst toe, breng aan de kook, zet het vuur minder en kook gedurende
ongeveer 15 minuten (of totdat de rijst zacht is) met een deksel
erop. Haal van het vuur en klop los met een vork.
In een brede braadpan verwarmt u vloeibare margarine, braad een ui
en de paprika's aan totdat deze lichtbruin en zacht zijn.
Voeg gekookte rijst, groene erwten en sojasaus toe aan de pan. Laat
samen verder braden op een matig vuur gedurende ongeveer 4 minuten.
Voeg ei toe en roer de rijst snel onder de groenten. Laat nog 1
minuut warmen.
Dien onmiddellijk op. |