1 kg spinazie
200 g uien
1 bosje basilicum + extra blaadjes om te garneren
2 theel. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
versgemalen peper
25 g margarine
50 g bloem
750 ml Knorr Groene Groentesoep (pak)
12 lasagnebladen
200 g ricotta kaas + extra om te garneren
Extra nodig: ovenschaal |
Was de spinazie
en pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de
basilicumblaadjes en de steeltjes van de basilicum grof en houd de
steeltjes apart van de blaadjes.
Doe de spinazie met de uien, de basilicumsteeltjes en de vloeibare
bouillon in een ruime pan en laat de spinazie al omscheppend
slinken. Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Smelt de margarine in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en
roer alles goed door. Kook de roux al roerende 2 minuten. Schenk de
koude soep beetje bij beetje erbij en roer constant zodat een mooie
romige bechamelsaus ontstaat. Neem de pan van het vuur.
Verdeel 1-2 eetlepels van de bechamelsaus over de bodem van de
schaal. Leg er lasagnebladen op. Schep er een flinke laag saus op en
verdeel er wat spinazie en hoopjes ricottakaas over. Bestrooi met
een beetje basilicum en versgemalen peper.
Herhaal deze lagen totdat alle saus, lasagne, spinazie, ricotta en
basilicum is opgebruikt. Eindig met een laag saus. Bak de lasagne in
± 40 minuten lichtbruin en gaar. Garneer met nog wat extra ricotta
en blaadjes basilicum. |