4 scholfilets a
125 g, ongepaneerd
1 kg asperges
75 g geraspte Parmezaanse kaas
35 g paneermeel
2 eetl. vloeibare margarine
1 eetl. gehakte peterselie
50 g sjalot, fijngesnipperd
1 augurk, fijngehakt
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
1 ei
bloem
0.5 theel. zout
0.5 theel. suiker |
Verwarm de oven
voor op 220°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder
het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm)
eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim
water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges
10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat
ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water
nagaren.
Meng in een diep bord de Parmezaanse kaas met het paneermeel en de
vloeibare margarine. Klop in een ander bord het ei met een beetje
water los. Doe in een derde bord wat bloem. Haal de visfilets eerst
door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door
het kaasmengsel. Leg de visfilets op vetvrij papier in een vuurvaste
schaal en bak ze in de oven in 12 minuten goudbruin.
Maak ondertussen de saus klaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking en meng er de peterselie, sjalotten en augurk door. Warm
de saus nog even kort door.
Snij de visfilets in tweeën en doe hetzelfde met de asperges. Leg
steeds een halve visfilet op een bord en plaats hierop de asperges.
Leg het andere stuk visfilet hier weer bovenop en schenk de saus om
de visfilets. Lekker met gekookte krieltjes of jonge aardappelen. |