| 4 uien, 200 g 
			bacon, 3 eetl. boter, 1 pak diepvries tuinbonen, zout, nootmuskaat, 
			bonenkruid, 1 pakje room culinair, 1 kg aardappelen, melk, boter (of 
			een pakje aardappelpureepoeder) | 
		
			| Voorbereiding:Snipper de uien en snijd de bacon in dobbelsteentjes. Puree maken 
			van de aardappelen, melk en boter of van het pakje 
			aardappelpureepoeder.
 
 Bereidingswijze:
 Fruit uien en bacon in een deel van de boter en laat afkoelen. 
			Vermeng de tuinbonen met zout, ietsje nootmuskaat, bonenkruid en 
			room culinair en het uien-bacon mengsel. Alles in de vochtige 
			römertopf overdoen en afdekken met de aardappelpuree. Leg er kleine 
			stukjes boter op. De gesloten schotel in de oven plaatsen en het 
			gerecht op ca. 200 graden in ca. 1 uur gaar laten worden.
 
 
  
	  
			  |