| Wrijf de kip in 
			met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van deschoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen. 
			Giet de maïs
 af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm.
 Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2 
			eetlepels maïs en
 peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3 van het 
			gehaktmengsel en draai
 van de rest kleine balletjes.
 Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de 
			geprepareerde
 Römertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en leg de gevulde 
			kip erop.
 Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de maïs, de 
			paprikarepen en
 gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest van het 
			paprikapoeder en
 schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij. Zet de gesloten Römertopf 
			onder in
 de koude oven, stel de oven in op 200°C. en laat het gerecht in 1 
			uur en een
 kwartier bijna gaar worden.
 Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een 
			goudbruin korstje
 krijgen.
 Lekker met (IJsberg)sla.
 
 
 
  
	  
			  |