| Een oud Frans 
			boerengerecht; Schenkel als feestgerecht, subliem in zijn eenvoudVoorbereiding:
 Zet een Braadpan op en laat het spek even zachtjes uitsmelten met de 
			olie. Voeg de ui toe. schep even om. het is niet de bedoeling dat 
			het gaat bakken.
 Leg de runderschenkel erbij, haal dit goed aan alle kanten door het 
			vet en de uien. giet er de voorverwarmde armagnac over, steek de 
			damp aan en laat uitbranden. voeg dan tijm en laurier bij, de zout 
			en royaal vers gemalen peper en de voorverwarmde rode wijn. laat dit 
			aan de kook komen - 5 min pruttelen.
 
 Bereidingswijze:
 Alles overbrengen in de aardewerken pot (römertopf), leg de deksel 
			er goed op; het moet goed afsluiten, anders een rolletje waterdeeg 
			of natgemaakte watten of keukenpapier ertussen zodat het goed 
			afsluit. Pot in zeer matige oven ca 150 graden en ongeveer 3 uur 
			laten stoven. kan een dag van te voren - volgende dag nog lekkerder
 Serveertips:
 Eten met stokbrood of grof bruinbrood in stukken - lekker dopen in 
			de saus, stoere rode wijn erbij - eventueel met sla voor wat fris 
			erbij
 Bron:
 Uit een chique damesblad van 30 jaar geleden
 
 
  
	  
			  |