| 1/8 liter 
			slagroom (ik vervang al geruime tijd alle room door room culinair - 
			een minder vette variant),4 eieren,
 500 gram gekookte rijst,
 500 gram gepocheerde vis (pangafilet, kabeljauwfilet of 
			schelvisfilet),
 veel fijngehakte peterselie,
 zout, peper, paprikapoeder,100 gram gerookt spek in dobbelsteentjes,
 1 grote ui gesnipperd,
 worteltjes en doperwtjes (pak diepvries of vers).
 | 
		
			| Heerlijk zacht 
			Römertopf gerecht waarnaar je geen omkijken hebt als het eenmaal in 
			de oven staat.
 Bereidingswijze:
 Klop met een garde de eieren met de room goed door, voeg de rijst, 
			de vis en de kruiden toe. Bak in een Koekenpan het spek en de ui 
			goudgeel, voeg dit toe aan het vismengsel samen met de worteltjes en 
			doperwten. Meng alles door elkaar en breng dit mengsel over in een 
			natgemaakte Römertopf en strijk de bovenkant glad. Sluit de schaal 
			en zet hem gedurende 70 minuten in een koude oven die wordt 
			ingesteld op 250 graden C.
 Serveertips:
 Lekker met een simpele salade van kropsla en een glas witte wijn.
 
 
  
	  
			  |