| 500 g lamslappen, 
			1 eetl. bloem, zout,peper, 2 theel. kerriepoeder, 2 uien, 1 teentje 
			knoflook, 2 eetl. olie, 2 tomaten, 1 kleine appel | 
		
			| In de Römertopf 
			bereidde lamsragout
 Bereidingswijze:
 Snijd het vlees in stukken en haal deze door de bloem, die met zout 
			en kerriepoeder is vermengd. Laat het vlees snel in de olie 
			bruinbakken met de gesnipperde ui en de knoflook. Doe het vlees met 
			de ui na enige afkoeling over in de vochtige braadschotel. Voeg de 
			ontvelde en in plakjes gesneden tomaten toe en de geschilde en in 
			blokjes gesneden appel. Giet zoveel water op het vlees dat het juist 
			onderstaat. Plaats de gesloten schotel in de oven , stel deze in op 
			250°C, stand 5, en laat het vlees zachtjes gaarstoven in ca. 2 uur. 
			Breng het gerecht op smaak met zout en peper en dien op met droge 
			(basmati)rijst.
 
 
  
	  
			  |