| 500 g 
			varkensfilet, 250 g tomaten, 250 g champignons, 100 g gekookte ham, 
			1 teentje knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout, peper, 1 kopje 
			zure room, 1 eetl.. tomatenketchup, boter | 
		
			| Voorbereiding:Het vlees in plakken snijden, de tomaten ontvellen, de champignons 
			snijden
 
 Bereidingswijze:
 Het vlees in plakken snijden en met peper en zout bestrooien. De 
			ontvelde tomaten in schijfjes snijden en vermengen met de in vieren 
			gesneden champignons.
 De natgemaakte Römertopf bekleden met gekookte ham, hierop laag om 
			laag het vlees en het groentemengsel leggen; dit afdekken met 
			gekookte ham.
 De room vermengen met de fijngewreven koflook, de ketchup en kruiden 
			en dit mengsel over de ham gieten en beleggen met enkele klontjes 
			boter.
 De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen die 
			op 225°C. is ingesteld en het gerecht gaar smoren in ca. 1 uur.
 Serveertips:
 De schotel opdienen met spaghetti, salade en rode wijn.
 
 
  
	  
			  |