| 750 gram 
			lamsbout zonder been, 200 gram gedroogde kikkererwten, 2 uien, 1 
			theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn 
			(djinten), 1? theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel gemberpoeder (djahe), 
			10 saffraandraadjes, 120 gram blanke amandelen, 250 gram gedroogde 
			abrikozen, sap van ½ citroen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 
			peper, zout | 
		
			| Voorbereiding:Week de kikkererwten een nacht in ruim water.
 Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel en snipper de uien.
 Bereidingswijze:
 Doe de uien met het vlees, de koriander, komijn, kaneelpoeder, 
			gemberpoeder, saffraan, peper en zout in de tajine of Braadpan en 
			schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Breng het 
			aan de kook. Laat het 30 minuten op een laag vuur koken. Hak 
			intussen de amandelen fijn en de abrikozen in grove stukjes. Voeg 
			de kikkererwten, de amandelen en de abrikozen toe en stoof alles met 
			een gesloten deksel in 1½ - 2 uur helemaal gaar. Druppel er 
			citroensap over en garneer het gerecht met peterselie. Serveer de Tajine in de schaal (of, als je een braadpan gebruikt, doe het 
			geheel over in een decoratieve schaal om te serveren).
 Serveertips:
 Lekker met Marokkaans brood.
 
 
  
	 
			  |