| 50 g boter, 4 
			dikke schouderkarbonades, 50 g gerookt spek in blokjes, 3 rode uien, 
			in ringen, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 el appelstroop, 
			zout, peper, 30 g bloem, 2 el rode wijnazijn, 2 flesjes Trappist 
			Dubbel, 2 eetl. fijngesneden peterselie.Voor de prei: 4 dunne preien, schuin in stukken gesneden, 25 g 
			boter, 1/2 eetl. witte wijnazijn, zout.
 | 
		
			| Voor echte 
			Vlaamse stoofkarbonades gebruik je Trappist-dubbel. Een sterk, 
			fruitig en aromatisch bier dat voor een wat zoet smaakaccent zorgt. 
			In de römertopf blijven dikke karbonades lekker mals.Voorbereiding:
 Römertopf een half uur in koud water leggen en laten uitlekken, oven 
			voorverwarmen op 160 gr., boter verhitten en hierin karbonades in 15 
			min rondom aanbakken, spekblokjes, uien en knoflook toevoegen en 
			meebakken. appelstroop erdoor roeren, gerecht overdoen in de 
			römertopf en op smaak brengen met zout en peper, vlees bestrooien 
			met bloem en omscheppen. Azijn en bier erbij schenken en römertopf 
			met deksel erop in het midden van de oven zetten. Vlees in ca 1 uur 
			gaar stoven.
 
 Bereidingswijze:
 Voor de prei de boter verhitten, prei toevoegen en omscheppen, azijn 
			en zout toevoegen, met deksel op de pan in 15 min gaar smoren. Als 
			het vlees gaar is de römertopf uit de oven halen en deksel 
			verwijderen, prei over stoofschotel verdelen en er peterselie over 
			strooien.
 Serveertips:
 Lekker met gekookte aardappelen.
 
 
 
  
	  
			  |