| Kip is vaak 
			droog vlees, echter op deze wijze absoluut niet. Lekker, en vooral 
			sappig!Voorbereiding:
 Meng de olijfolie, ketjap manis, het citroensap, zout en peper samen 
			met de geperste knoflookteentjes tot een mooie marinade. Doe de 
			kiprollade in een plastic boterhamzakje (de grote van AH) en voeg 
			hieraan de marinade toe. Probeer zo veel mogelijk lucht uit het 
			zakje te persen en wrijf tegelijkertijd de marinade over de gehele 
			rollade. Laat minimaal 3 uur afgesloten intrekken.
 Snij de ui en de tomaten in partjes.
 
 Bereidingswijze:
 Haal de rollade uit het zakje, gooi de marinade niet weg!
 Bak de rollade in een pan aan alle kanten tot er een mooi korstje is 
			ontstaan.
 Niet te lang, anders verbrand de buitenkant!
 Leg de rollade in de Römertopf en schik de tomaat en ui er omheen.
 Giet er volgens de marinade over de rollade.
 Plaats de Römertopf in een koude oven, stel de temperatuur in op 180 
			graden.
 Laat de rollade een uur sudderen
 Haal de rollade uit de Römertopf en laat gedurende 5 - 10 minuten op 
			een Snijplank afkoelen.
 Dit laatste is echt belangrijk, als je meteen gaat snijden stroomt 
			veel meer vocht uit de rollade dan dat je hem even laat staan.
 Verwijder het netje en snij de rollade in plakjes van maximaal een 
			halve centimeter dikte.
 Serveertips:
 Lekker met een ijsbergsalade en vers gebakken aardappelschijfjes.
 
 
 
  
	  
			  |