| 250 g gemengd 
			poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees)1 mergpijp
 200 g uien
 200 g paprika's
 250 g rijst
 500 g tomaten
 1 teentje knoflook
 100 g gesneden soepgroente
 1 glas yoghurt
 5 koppen bouillon
 peper, zout
 1 eetlepel boter
 
 Variatie:
 Kruid met kerriepoeder.
 | 
		
			| Leg het vlees, 
			de mergpijp, de gesnipperde uien en paprika's, de ontvelde en in 
			schijven gesneden tomaten, de soepgroente en het fijngewreven 
			teentje knoflook in de natgemaakte Römertopf.Bak de rijst in de boter in een pan lichtbruin, voeg de bouillon 
			toe, laat alles 5 minuten koken en spreid de massa over het 
			vlees-groentemengsel uit.
 Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met peper en zout.
 Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven op 220°C in en laat het gerecht in 2 uur gaar smoren.
 Verwijder voor het opdienen de mergpijp en breng de schotel zo nodig 
			op smaak.
 
 
 
  
	  
			  |