| Het Italiaanse 
			stoofvleesgerecht osso-buco dankt zijn naam aan het vlees(schenkel) dat erin zit: osso buco betekent 'hol been' en dat is 
			precies wat
 schenkel is (mergpijp met vlees erom). Door de lange stooftijd wordt 
			het
 vlees heerlijk zacht en de schenkels maken het stoofvocht geurig en 
			gebonden. Een ideaal gerecht voor de Römertopf!
 Voorbereiding:
 Leg de Römertopf 1 uur in koud water.
 
 Bereidingswijze:
 Wentel 4 vlezige kalfsschenkels van 4-5 cm dikte door bloem, bak ze 
			in 50 gr
 bakboter bruin en leg ze vervolgens zonder vet in de Römertopf, met 
			1 ui in
 ringen, 2 stelen bleekselderij in boogjes, 2 gehakte knoflooktenen, 
			1
 citroenschilletje, 1 takje majoraan, wat zout en peper, 2 dl 
			kalfsbouillon,
 1 dl droge witte wijn en 1 blik tomaten met vocht.
 Sluit de braadschotel af, zet hem in het midden van een koude oven, 
			schakel
 de oven in op 220 C en stoof de osso-buco in 2 1/2 uur gaar.
 
 
 
  
	  
			  |