|  
					 
					 | In de schijnwerpers de... 
					 | 
| Recept 75, Römertopf Provencaal. 
 
			 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 800 g lamsvlees van de schouder, 8 teentjes knoflook, zout, zwarte peper, 4 eetl. provencaalse kruiden, 5 eetl. olijfolie, 800 gr tomaten, 800 g uien, 600 gr aubergines, 500 g courgettes, 500 g wortelen, 1 takje rozemarijn. | 
| Bereiding: | 
| Römertopf 15 
			minuten in water zetten. lamsvlees van huid en botten bevrijden en 
			in kleine blokjes snijden. Knoflookteentjes pellen, fijnhakken. 
			Vlees met zout, peper, 1 tl kruiden en olijfolie marineren. 
			Ondertussen de overige groenten wassen/schoonmaken/schrappen en in 
			stukjes snijden. De Römertopf met een laag groente vullen, kruiden 
			met zout, peper en provencaalse kruiden. Daarover een laagje vlees 
			verdelen, zo afwisselend lagen aanbrengen van groenten, kruiden en 
			vlees tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Rest van de olie er 
			over druppelen, takje rozemarijn er op leggen. Römertopf sluiten, in 
			koude oven plaatsen. Oven instellen op 200°C. (gasstand 3)en 1= uur 
			in de oven dit gerecht laten garen. 
 
 
 
	 
 |