| 1 kip van circa 
			1 kg, zout, peper (versgemalen), paprikapoeder, 100 g ontbijtspek 
			in blokjes, 200 g kleine champignons, circa 12 kleine uitjes of 2 
			grote uien in stukken gesneden, 1 kg krielaardappelen geschrapt of 1 
			kg grote aardappelen geschild in blokjes gesneden, 1/2 rode en 1/2 
			groene paprika in stukken gesneden, 50 g boter gesmolten, 1 eetl. 
			fijngehakte peterselie | 
		
			| Makkelijk klaar 
			te maken, bereid in de Römertopf.Voorbereiding:
 Römertopf 15 min. in koud water leggen. Uien in stukken snijden, 
			aardappelen in blokjes snijden, paprika in stukken snijden, 
			ontbijtspek in blokjes snijden.
 Bereidingswijze:
 Wrijf de kip van binnen en van buiten in met zout, peper en 
			paprikapoeder en leg het in de Römertopf. Doe ontbijtspek, 
			champignons, ui, aardappelen en paprika's in een kom, doe er weinig 
			zouten flink peper bij, meng alle ingrediënten door elkaar en schik 
			dit mengsel om de kip. Giet desgewenst de boter over de kip en 
			groenten. Sluit de schaal met het deksel. Zet de Römertopf op het 
			ovenrooster in de KOUDE oven. Stoof de kip en de groenten gaar. Neem 
			voor de laatste 10 min van de stooftijd het deksel van de schaal en 
			laat het gerecht dan in de oven wat kleuren. Dien het gerecht op in 
			de Römertopf en garneer voor het opdienen de groenten met 
			peterselie.
 Serveertips
 Ovenstand 200ºC. (infra-turbo), 225ºC. (infra oven), stand 5-6 
			(gasoven). Onderin oven zetten (totaal 85-90 min.).
 
 
 
  
	  
			  |