| Gewoon gehakt 
			maar toch even anders.Voorbereiding:
 3 eieren hard koken,
 ui heel fijn snipperen,
 peterselie fijn hakken.
 Schaal en deksel van de Römertopf vullen met water en gedurende 15 
			minuten laten intrekken.
 Bereidingswijze:
 Vermeng het gehakt met het in heet water geweekte en daarna goed 
			uitgeknepen brood.
 Aan dit mengsel 2 eieren, ui, zout, kerrie, worcestersaus, marjolein 
			en peterselie toevoegen. Goed kneden tot er een samenhangende massa 
			overblijft.
 De hardgekookte eieren pellen en in het midden van het gehakt 
			plaatsen. Geef het gehakt de vorm van een brood.
 Leg het brood in een vochtige Römertopf, druk het goed aan en strijk 
			het gelijk.
 Zorg wel dat de eieren in het midden van het gehakt blijven.
 Plaats de gesloten schotel in een onverwarmde oven, stel deze in op 
			250°C. en bak het gehakt gaar en bruin in 75 minuten.
 Serveertips:
 Serveer er een warme saus bij.
 Lekker in combinatie met een Griekse salade en gebakken 
			aardappeltjes.
 
 
 
  
	  
			  |