| 1 kilo magere 
			varkenslappen, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 4 grote tomaten, 
			2 grote uien, 250 gram champignons, 0,5 winterpeen, 4 tenen 
			knoflook, 125 gram roomboter, 1 borrelglas wodka, 1 glas sherry, 0,5 
			liter bouillon, 250 gram creme fraiche, paprikapoeder, peper en zout | 
		
			| Laat de 
			römertopf gedurende 1 uur weken in koud water. Snijd het vlees in stukken van ca 2,5 cm.
 Bestrooi het vlees met peper, zout en paprikapoeder.
 Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
 Pel de uien, snijd er één in kleine stukjes en de andere in ringen.
 Ontvel de tomaten door ze gedurende 1 minuut onder te dompelen in 
			kokend water. Snijd ze in met een scherp mes en trek het vel eraf. 
			Snijd de tomaten in stukjes. Borstel de champignons schoon met een 
			zachte borstel, snijd het bruine stukje van de steel af en snijd ze 
			vervolgens in plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes.
 Dep de binnenkant van de römertopf droog en smeer die in met de 
			roomboter.
 Meng vlees en groente door elkaar en vul hiermee de römertopf. Pers 
			de knoflooktenen er boven uit met de knoflookpers en roer de pulp 
			door het vleesmengsel.
 Sprenkel de bouillon over het mengsel, sluit de römertopf
 en plaats deze in een koude oven. Stel de oven in op 200°C. en laat 
			het geheel gaar stoven in ca 1,5 uur. (Het vlees moet goed gaar 
			zijn!)
 Neem de römertopf uit de oven, roer de wodka, de sherry en de creme 
			fraiche er doorheen en maak op smaak af met peper en zout.
 
 Lekker met rijst en salade.
 
 
 
  
	  
			  |