| Voor de 
			gehaktballetjes: 250 g gehakt, zout, peper, nootmuskaat, gemalen 
			kruidnagels, paneermeel, 1 ei.
 Verder: 2 uien in ringen gesneden, 3 paprika′s (rood, groen, geel), 
			2 in vieren gesneden tomaten, 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in 
			blokjes gesneden aubergine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 
			basilicum, 1 dl olijfolie
 | 
		
			| Römertopf een 
			kwartier in koud water zetten.Gehakt aanmaken met ei, kruiden en paneermeel. Vorm hiervan 
			balletjes. Verwijder van de paprika′s zaad en zaadlijsten en snijd 
			ze in repen. Groenten met elkaar vermengen en in de uitgelekte 
			Römertopf leggen. Meng de uitgeperste knoflook, peper, zout en 
			basilicum door de olie, verdeel dit mengsel over de groenten. Het 
			laatst de gehaktballetjes er boven op leggen. Deksel opleggen en in 
			de koude oven schuiven. Instellen op 220ºC. Na 50 minuten deksel 
			afnemen en - zonder deksel - nog 10 minuten terug in de oven voor 
			een bruin korstje.
 Serveertips:
 Lekker met warm stokbrood.
 
 
 
  
	 
			  |