| Wrijf de kip in 
			met peper, zout en citroensap en snijd haar in 8 stukken.Leg deze in de natgemaakte Römertopf, verdeel hierop de soepgroenten 
			en giet er de yoghurt, gekruid met de kerrie en de fijngewreven 
			teentjes knoflook over.
 Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven in op 220ºC. en laat het gerecht in ± 1 1/2 uur gaar sudderen.
 Haal de stukken kip uit de schotel en spoel ze onder de kraan af om 
			de gestolde yoghurtdeeltjes te verwijderen.
 Zeef het stoofvocht, bind het met de aangemengde bloem en de 
			eidooier en maak het af met de boter, de kerrie en het citroensap.
 Leg het vlees in de saus terug en laat het geheel even heet worden.
 Dien deze schotel op met rijst, die met ruim fijngehakte peterselie 
			is gaar gekookt.
 
 
 
 
  
	  
			  |