| Bestrooi het 
			kalfsvlees met peper en zout, besprenkel het met het citroensap en 
			snijd het tussen de vliezen open (of vraag uw slager, dit te doen).Kneed van het gehakt, de fijngesneden uien, het ei, het in water 
			geweekte en goed uitgeknepen broodje een vulling en breng deze op 
			smaak met peper en zout.
 Vul de kalfsborst gelijkmatig met het vleesmengsel en naai hem 
			dicht.
 Leg het vlees met enkele klontjes boter in de natgemaakte Römertopf.
 Leg het deksel op de schotel, zet hem in een koude oven, die op 
			200ºC. is ingesteld en braad het vlees in ± 2 uur gaar.
 Roer de zure room door het braadvocht en bind de saus naar 
			verkiezing met aangemengd bloem.
 Dien deze schotel op met macaroni.
 Variaties voor de vulling:
 Vervang het gehakt geheel of gedeeltelijk door gemalen lever.
 Of: Vermeng vulling met het sap van 1 sinaasappel en de geraspte 
			schil van 1/2 sinaasappel.
 Of: Vermeng de vulling met doormidden gesneden champignons.
 Of: Vermeng de vulling met gehakte peterselie en geraspte 
			citroenschil.
 Of: Vermeng de vulling met 1 eetlepel rozijnen, 1 mespunt suiker en 
			geraspte citroenschil.
 Of: Vermeng de vulling met doperwten en gehakte peterselie.
 Of: Bedek het vlees met dunne schijfjes spek.
 Of (zeer pikant): Vul De kalfsborst met fijngehakte paprika en 
			ontvelde tomaten.
 Of: Maal resten gebraden vlees in de mixer of vleesmolen, kruid met 
			worcestershiresaus, maak het met zure room tot een smeuïg geheel en 
			vul de kalfsborst met dit mengsel.
 
 
 
  
	 
			  |