| 500 g 
			varkensfiletpeper, zout
 250 g tomaten
 250 g champignons
 100 g gekookte ham
 1 teentje knoflook
 tijm, rozemarijn, salie
 1 kopje zure room
 1 eetlepel tomatenketchup
 boter
 | 
		
			| Snijd het vlees 
			in plakjes en bestrooi die met peper en zout.Snijd de ontvelde tomaten in schijfjes en vermeng die met de in 
			vieren gesneden champignons.
 Bekleed de natgemaakte Römertopf met gekookte ham en leg hierop laag 
			om laag het vlees en het groentemengsel; dek dit af met gekookte 
			ham.
 Vermeng de room met de fijngewreven knoflook, de ketchup en de 
			kruiden, giet dit mengsel over de ham en leg er enkele klontjes 
			boter op.
 Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven in op 225ºC. en smoor het gerecht in ± 1 uur gaar.
 Dien de schotel op met spaghetti, salade en rode wijn.
 Variaties:
 Strooi geraspte kaas tussen de lagen.
 Of: Roer 2 eidooiers los met 1/2 kop geraspte kaas, vermeng dit met 
			de stijfgeslagen eiwitten, spreid dit mengsel als bovenste laag op 
			de ham uit en bestrooi ruim met gehakte peterselie.
 
 
 
 
  
	 
			  |