| Wrijf de lapjes 
			in met olie, zet ze minstens 2 uur op een koele plaats weg en droog 
			ze af.Wrijf het vlees dan in met peper en zout en bestrijk het aan één 
			kant met mosterd.
 Verdeel over de lapjes een mengsel van de kappertjes, 1 
			fijngesnipperde ui en het kleingesneden spek, rol de lapjes op en 
			bind of steek ze met een draadje of een prikker vast.
 De rolletjes blijven ook goed zitten als u ze even met de open kant 
			naar beneden in een hete pan zet.
 Als u van een pikante baksmaak houdt, kunt u de rolletjes aan alle 
			kanten in een koekenpan aanbraden.
 Leg de rolletjes dicht tegen elkaar in de natgemaakte Römertopf, doe 
			er een gesnipperde ui bij en giet er de rode wijn over.
 Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven in op 220ºC. en stoof de rolletjes in ± 21/2 uur gaar en mals.
 Giet het vocht in een pannetje, leng het met bouillon tot 1/4 liter 
			aan, bind het met de aangemengde bloem en maak het af met de 
			kappertjes en aroma.
 Laat het vlees intussen in de oven zonder deksel een bruin korstje 
			krijgen.
 Dien deze schotel op met gekookte aardappelen, aardappelpuree of 
			rijst.
 Variaties:
 Vul de rolletjes met stukjes of geraspte kaas, schijfjes ei of rol 
			het vlees op met een hardgekookt ei.
 Of: Maak de saus pikant af met fijngehakte augurkjes.
 Of: Voeg aan de vulling fijngehakte augurkjes toe.
 Of: Maak de saus af met tomatenpuree, tomatenketchup of 
			paprikapoeder.
 Of: Bestrijk het vlees met ansjovispasta.
 Of: Vul de rolletjes met een in de mixer fijngemaakt mengsel van 
			gehakt of fijngehakte vleesresten, gerookt spek, ui, peterselie, 
			mespunt geraspte citroenschil.
 
 
 
 
  
	 
			  |