|  
					 
					 | In de schijnwerpers de... 
					 | 
| Recept 29, Gevulde paprika’s uit de Römertopf (veg.). 
 
			 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 4 rode paprika’s ~ 175 g rijst ~ 100 g gemengde paddenstoelen, in stukjes ~ 2 uien, fijngesnipperd ~ 2 tomaten, in kleine blokjes ~ 1 kleine courgette, in kleine blokjes ~ 50 g olijven, grof gehakt ~ 75 g feta, verkruimeld ~50 g cashewnoten, grof gehakt ~ 1 el Italiaanse kruiden ~ 500 ml groente- of kruidenbouillon (vers of van tablet) ~ peper en zout | 
| Bereiding: | 
| Zet de römertopf 
			15-20 minuten in ruim koud water. Snij de paprika’s horizontaal 
			doormidden en haal zaad en zaadlijsten eruit. Schep de rijst, 
			paddenstoelen, ui, tomaat, courgette, olijven, feta, cashewnoten en 
			Italiaanse kruiden door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 
			Vul hiermee de paprika’s en leg ze in de onderschaal van de 
			römertopf. Schenk zoveel bouillon bij de rijst dat het net niet 
			overloopt. Schenk de rest van de bouillon in de onderschaal. Doe het 
			deksel op de römertopf en zet hem in een koude oven. Zet de oven op 
			200ºC. en laat de paprika’s met de rijst in 1 uur garen. Schenk 
			regelmatig een beetje bouillon vanuit de onderschaal in de paprika’s 
			zodat de rijst voldoende vocht krijgt om te garen. 
 
 
	 
 |