| Wrijf het vlees 
			in met zout en kerrie; leg het in de vochtige, met boter bestreken 
			schotel en dek de kip af met plakjes spek.Zet de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250ºC en braad 
			de kip 45 minuten.
 Laat intussen de ananas uitlekken en snijd de schijven klein.
 Vermeng de soepgroenten met de ananas, de geschilde en in blokjes 
			gesneden appels, de gembersaus, de tomatenpuree, de kerrie, de warm 
			gemaakte wijn en het vocht van de ananas.
 Voeg dit mengsel bij de kip en laat het geheel in ± 1/2 uur verder 
			gaar stoven.
 Haal de kip uit de schotel, strooi het sauspoeder door het vocht en 
			laat het in de oven in ± 5 minuten binden.
 Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukken terug in de 
			saus.
 Dien het gerecht op met rijst.
 
 
 
  
	 
			  |