| Voorbereiding:Zet de Römertopf in koud water(deksel in de schaal)minimaal 15 min. 
			Ik zet hem altijd in het water als ik begin. Tegen de tijd dat ik 
			klaar ben met het snijden van alles heeft ie lang genoeg gestaan.
 Snijd het vlees in stukken.
 Snij de groenten in (grove)stukken. De bleekselderij in niet te 
			dikke plakjes snijden. Olijven grof hakken. De champignons 
			afborstelen en in vieren snijden. (afhankelijk van de grootte)
 Bereidingswijze:
 Meng de groenten met het vlees in een grote schaal of kom. Doe er 
			een scheutje azijn bij. Dit maakt het vlees wat malser. Voorzichtig 
			met de champignons.
 Strooi er peper, zout, paprikapoeder en tijm overheen.
 Nogmaals goed mengen.
 Meng de wijn met de tomatenpuree en de bouillon.
 Doe het vleesmengsel in de Römertopf en giet de wijn"mix" en 
			overheen.
 Leg de laurierblaadjes in het sap.
 Zet de Römertopf in een koude oven.
 Stel de oven in op 200ºC. Een heteluchtoven op 180ºC.
 Laat zo minimaal 2 uur staan.
 Af en toe even zachtjes roeren.
 Serveertips:
 Strooi voor het serveren wat fijngehakte peterselie over de schotel.
 Een frisse ijsbergsla met yoghurtdressing en een 
			zelfgebakken(wit)brood er bij.
 Je kunt er ook rijst of aardappels bij serveren. Net waar je trek in 
			hebt.
 
 
 
  
	 
			  |