| 750 g rundvlees 
			van het *ezeltje2 tenen knoflook
 zout
 3 eetl. olie
 300 g rode en groene paprika (in reepjes)
 1 ui (in ringen gesneden)
 2 tomaten (ontveld en in 4 gesneden)
 zout en versgemalen zwarte peper
 1/8 liter rode wijn
 paprikapoeder en gemberpoeder
 20 g tomatenpuree
 100 g ontbijtspek in plakjes
 peterselie
 
			*Het ezeltje is een stuk vlees van 
			het achterdeel van een rund, het liesstuk. Dit stukje is makkelijk 
			te bereiden, bijvoorbeeld door het (met vetrandje) een uurtje te 
			braden of wat langer in de oven te laten garen. De naam ezeltje zou 
			een afgeleide kunnen zijn van het gemak om het kunnen bereiden. 
			   | 
		
			| Erg pittig 
			rundvlees gerecht, liefst klaargemaakt in een Römertopf.Voorbereiding:
 Het ezeltje op diverse plaatsen over de breedte met een scherp mes 
			tot op de helft insnijden.
 Meng 3 el van de olie met de knoflook uit de knijper en wat zout en 
			smeer het vlees in met dit mengsel (ook de inkepingen!).
 Bereidingswijze:
 Meng de paprika, ui en tomaten en gebruik de helft om de inkepingen 
			in het vlees te vullen.
 De rest van de olie in de Römertopf doen en het gevulde ezeltje er 
			voorzichtig inleggen.
 Strooi er nog wat zout en peper overheen.
 De andere helft van de groentes er omheen schikken.
 Paprikapoeder en gemberpoeder, tomatenpuree, door de rode wijn 
			roeren en dit over het vlees gieten.
 Deksel erop en de pot op de onderste richel van de hete oven van 
			220?C zetten.
 BAKTIJD= 100 minuten.
 Gedurende de braadtijd het vlees zo nu en dan eens bedruipen.
 Na 85 minuten het deksel van de pot nemen en de plakjes spek over 
			het vlees verdelen.
 Serveertip:
 Serveer het vlees op een schotel, met de groentjes er omheen 
			verdeeld.
 Bestrooi met peterselie.
 Serveer het gezeefde braadvocht er apart bij.
 * geef er een gekookt aardappeltje bij.
 
 
  
	 
			  |