| Voorbereiding:Schil de aardappels en kook ze
 was je kruiden en pel de knoflook
 zet de oven op 220°C.
 Bereidingswijze:
 Was de kip en dep haar droog
 trek het vel wat losser en steek er wat salie, rozemarijn en 
			knoflook in. (wees niet bang voor de knoflook, door de lange 
			gaartijd ga je heus niet stinken, dus gewoon lekker veel knoflook 
			gebruiken!)
 de buikholte vul je met wat gehakte kruiden en de inmiddels gaar 
			gekookte krieltjes.
 Nog wat zout en peper erover heen en dan de buikholte dichtsteken 
			met wat takjes rozemarijn.
 De overige aardappels in de römertopf (of ovenschaal) doen. De kip 
			erbovenop. Scheutje olijfolie erover, beetje oregano nog en hup, de 
			oven in. Na zo'n 40 min. de oven wat lager zetten, bv 180°C. Indien 
			je de römertopf gebruikt, het laatste half uur de deksel eraf halen 
			om een mooi krokant korstje te krijgen.
 Serveertip:
 Frisse salade erbij, als je tijd over hebt evt. nog wat 
			stoofpeertjes maken!
 
 
  
	 
			  |