| 3 theelepel 
			bouillonpoeder, 400 g gehakt (kalfs) ,100 g groene kool, panklaar 25 g 
			kaas, geraspte 1 teentje knoflook, klein 8 stuk pesto, grote 4 takje 
			peterselie, 1 stuk ui,  klein stuk winterwortel ca. 100 gram, 100 g 
			witte kool, panklaar, zout, peper | 
		
			| Voorbereiding:De römertopf minstens 15 min in koud water leggen
 Bereidingswijze:
 Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze vervolgens in 
			dunne reepjes. Schil de aardappelen en hol ze met een scherp mesje 
			tot op 3/4 cm van de wand uit. Snijd het uitholsel heel fijn. 
			Snipper de ui en pel deze. Pel de knoflook en pers deze boven het 
			gehakt uit. Knip de peterselie erboven fijn. Meng de 
			aardappelstukjes, ui, geraspte kaas, zout en peper door het 
			gehakt. Vul de aardappelen hoog op met het gehaktmengsel. Neem de 
			römertopf uit het water. Verdeel de wortel, groene kool en de witte 
			kool over de bodem van de schaal. Strooi de bouillonpoeder erover. 
			Schenk dan 2 dl water over het geheel. Leg de gevulde aardappelen op 
			de groente. Zet het deksel op de schaal en zet de römertopf in de 
			koude oven. Schakel de oven in op 200°C. en laat de aardappelen in ca. 1 uur gaar worden (gerekend vanaf het moment dat de oven op 
			temperatuur is). Neem het deksel van de schaal en laat de 
			aardappelen in nog ca. 15 minuten goudbruin kleuren. Lekker met 
			paksoi of tomatensalade.
 
 
  
	 
			  |