| 2 riblappen (ca. 
			250 á 300 g per stuk), 1 teentje knoflook, fijn gehakt, 1 dl runderfond, 100 g spinazie, geblancheerd, 4 á 6 stuks waspeen, 1 
			schorseneer, 2
 bosuitjes, alleen het groen, 2 grote uien, in halve ringen, 2 gele 
			paprika, in reepjes,
 peterselie, fijngehakt, 125 ml creme fraiche, zout, peper uit de 
			molen, touw of varkensnet
 | 
		
			| Gevulde 
			riblappen uit de Franse keuken.Voorbereiding:
 Sla de riblappen plat tussen stevig plastic. Bestrooi ze met zout, 
			versgemalen peper
 en de knoflook. Verdeel de spinazie over de riblappen en leg de 
			waspeentjes, omwikkeld
 met een lint van schorseneren en bosui in het midden. Rol ze op en 
			bind ze vast met dun
 garen of omwikkel ze met een varkensnet.
 Bereidingswijze:
 Bedek de bodem van een vuurvaste- of ovenschotel (römertopf kan ook) 
			met de ui, paprika
 en de gehakte peterselie. Leg de runderrolletjes daarbovenop en giet 
			de runderfond er
 langs. Doe de deksel op de schotel en zet deze in een, op 150°C. 
			voorverwarmde oven
 gedurende 60 minuten. Snijd de gare runderrolletjes in een veelvoud 
			van 4 plakken en
 vermeng de creme fraiche met het smoorvocht en de groenten. Laat het 
			geheel even
 doorkoken en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
 Serveertip:
 Lekker met een timbaaltje rijst, met kidneybonen en maïskorrels.
 
 
  
	 
			  |