| 2 pakken 
			wijnzuurkool, 2 kg aardappelen, 3 ons rozijnen, pond rundergehakt, 
			gehaktkruiden van silvo, 1 pot zure mosselen, blik ananas op eigen 
			sap, scheut witten wijn | 
		
			| Pittig gecombineerd 
			met zuur en zoet.Voorbereiding:
 Zuurkool uit laten lekken, aardappels schillen, rozijnen in kokend 
			water laten wellen, ananas schijven in stukjes snijden
 Bereidingswijze:
 Zet de aardappels op met wat zout naar smaak en laat koken tot ze 
			gaar zijn, doe een scheut wijn bij de zuurkool en kook de zuurkool 
			eveneens gaar. Stamp de zuurkool en de aardappelen door elkaar. Bak 
			het gehakt zonder boter in de anti aanbak koekenpan en roer de 
			kruiden erdoor. Doe een laag stamppot in de römertopf en 
			daaroverheen een dikke laag rozijnen, daarover een laag gehakt, de 
			helft, dan weer een laag stamppot, rozijnen en eindig met gehakt.
 
 
  
	 
			  |