| 1 kg 
			aardappelen, 4 hardgekookte eieren, 1 rookworst, 50 g gesmolten 
			boter, zout, 1 bekertje zure room | 
		
			| Te bereiden in 
			de Römertopf. Schotel met aardappelen, rookworst, eieren en zure 
			room. Lekker met een frisse (paprika- of tomaten-)salade of 
			knapperige verse groenten. Voorbereiding:De aardappelen met schil en al wassen, in water met wat zout aan de 
			kook brengen, gaarkoken, afgieten, nog heet pellen en vervolgens 
			laten afkoelen. De Romertopf in ruim koud water leggen.
 
 Bereidingswijze:
 De aardappelen, eieren en rookworst in schijfjes/plakjes snijden en 
			laag om laag in de Römertopf leggen; elke laag laag met een deel van 
			de gesmolten boter begieten en bestrooien met zout. De bovenste laag 
			moet aardappel zijn. De zure room erover verdelen en de Römertopf 
			met deksel erop in de koude oven plaatsen. De oven op 200-225 graden 
			C. 
			zetten. Oventijd: 45-55 minuten. Tien minuten voor het einde van de 
			oventijd het deksel verwijderen.
 
 
 
  
	 
			  |