| Gebruik voor dit 
			gerecht spitskool of groene kool als je een meer uitgesproken 
			koolsmaak lekker vindt.
 Voorbereiding:
 Zet je Römertopf een kwartier in koud water.
 Kruid het gehakt naar eigen smaak, kneed de kokos erdoor en maak 
			walnootgrote balletjes. Schil de aardappels, snijd er kleine blokjes 
			van en kook ze 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken en afkoelen (voorgekookte blokjes uit de winkel worden bij mij nooit gaar). Laat 
			de ananasstukjes uitlekken ( bewaar het sap).
 
 Bereidingswijze:
 Doe de kool, ui,spekjes, paprika, ananas en aardappel in de 
			Römertopf en, maal er enkele slagen peper en zout overheen en werk 
			het met je handen door elkaar. Voeg enkele eetlepels ananassap toe. 
			Nu voorzichtig de gehaktballetjes erdoorheen werken.
 Tot slot een paar stukjes roomboter erbovenop (= voor de smaak dus 
			je kunt het ook weglaten) Zet de Römertopf in een koude oven en laat 
			het gerecht bij 200°C. in een uur gaar worden. (hete lucht 180°C.)
 
 
  
	 
			  |