| Een römertopf* 
			800 gram kalfs - sukadestuk8 plakjes ontbijtspek
 1 bosje fijngesneden koriander
 1 blikje stukjes tomaten sap
 150 gram prei in reepjes
 1 ui in halve ringen
 100 gram bleekselderij in reepjes
 10 gram wortel in reepjes *NB : een römertopf is een poreuze, 
			aardewerken pot, waarin vlees (met of zonder andere ingrediënten) 
			kan worden klaargemaakt. Voor het gebruik moet de römertopf eerst 
			een kwartier in koud water worden gezet. de poreuze pot neemt water 
			op. Tijdens het garen van het vlees in de oven verdampt dit vocht 
			uit de pot. hierdoor kan het vlees zonder toevoeging van vet in het 
			eigen vocht worden bereid. de römertopf is gevoelig voor grote 
			temperatuurverschillen. Daarom mag de oven niet voorverwarmd worden 
			en moet de römertopf na bereiding altijd op een onderzetter 
			geplaatst worden.
 | 
		
			| Voorbereiding:Bekleed de römertopf met het ontbijtspek. Leg de helft van de 
			gesneden groenten op het spek. Strooi het zout en peper op het 
			sukadestuk en leg dit op de groenten. Leg de andere helft van de 
			groenten op het vlees en voeg vervolgens tomaten en het sap, rode 
			wijn en kalfsfond toe. Voeg daarna geraspte gember of Djahe en de 
			laurier toe. Sluit de römertopf en plaats die in een koude oven.
 
 Bereidingswijze:
 Stel de oven op 180°C. Laat het vlees, nadat de oven op temperatuur 
			is gekomen, in de römertopf circa 3 uur garen. haal vervolgens het 
			vlees uit de römertopf. Pureer het smoorvocht met de staafmixer en 
			laat het tot sausdikte inkoken. Snijd het vlees in vier gelijke 
			plakken en bedek deze met wat saus. serveer de rest van de saus er 
			apart bij.
 Lekker met aardappelpuree en verse sperzieboontjes.
 
 
  
	 
			  |