| 300 gram 
			macaroni, 1 plak ham van 175 gram, 85 gram gerapte kaas, 2 volle eetl. 
			gehakte peterselie, 2 eieren, 1 bakje zure room, 1 groot ui (liefst 
			paars), 1 blikje of potje champignons, wat boter, peper, zout. | 
		
			| Voorbereiding:Snijd het ui fijn, snijd de ham in blokjes en kook de macaroni gaar. 
			Gebruik je verse champignons, kook deze dan voor in bouillon.
 
 Bereidingswijze:
 Maak een mengesel van de zure room, de kaas, de eieren, het ui, de 
			peterselie en de champignons en maak dit op smaak af met zout en 
			versgemalen peper. Leg onderin de römertopf een laagje macaroni, 
			strooi daarop een gedeelte van de hamblokjes en een gedeelte van het 
			mengsel. Daarna weer een laagje macaroni, ham en mengsel etc.
 Leg er een paar kleine klontjes boter op. Zet de Römertopf een half 
			uur in de oven op 250°C. Gelijk opdienen.
 
 Serveertip:
 Zet de Römertopf gewoon op tafel, denk er aan dat hij erg heet is. 
			Ik heb nog nooit genoeg gemaakt van dit recept, het gaat altijd 
			op!!! Vaak bestrooien we het nog met geraspte (Parmezaanse) kaas en 
			snijden we groene olijven in reepjes. Een paar kappertjes erdoor is 
			ook erg lekker.
 
 
   
	 
			  |