|  
					 
					 | In de schijnwerpers de... 
					 | 
| Recept 147, Roemeense tagliatelleschotel. 
 
			 | 
| Ingrediënten voor 4 personen: | 
| 350 gram 
			tagliatelle, | 
| Bereiding: | 
| Gehaktmassa 
			maken van tartaar, 1 ei, rozijnen, noten, knoflook uit de knijper, 
			peterselie, zout, peper. Balletjes maken. De tagliatelle op de 
			gebruikelijke manier koken en hiervan eenderde gedeelte in de 
			natgemaakte Römertopf leggen. De tomaten in de keukenmachine 
			fijnmaken en op smaak maken met een flinke scheut ketchup. Op de 
			macaroni afwisselend een laag eischijfjes, vleesballetjes en 
			gesnipperde salami leggen. De helft van de tomatensaus erover gieten 
			en deze bestrooien met geraspte kaas. Dit nog eenmaal herhalen en 
			eindigen met een laag tagliatelle. Hier en daar een scheutje becel 
			erop. Deksel op de Römertopf leggen en in een koude oven plaatsen, 
			die op 250 graden C. wordt ingesteld. Het gerecht ca 40 minuten 
			laten bakken. Deksel eraf halen en bestrooien met geraspte kaas. Nog 
			plm. 10 minuten laten gratineren. 
 
 
	 
 |