| 1 poularde (ca. 
			1200 g), 1 grote ui, 100 g ontbijtspek, 1/2 Spaanse peper, 1/2 l. 
			pot bruine bonen, zout, peper, 1 theel. tijm, 1 eetl. olie, 1/2 dl. 
			witte wijn. | 
		
			| Voorbereiding:De kip onder koud stromend water afspoelen en met keukenpapier 
			droogdeppen.
 Ui pellen en snipperen.
 Het ontbijtspek in stukjes snijden.
 De Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en kleinsnijden.
 De bonen afgieten.
 Schep ui, spek, Spaanse peper en bonen door elkaar in een kom.
 De römertopf ca. 10 min. in een bak met koud water zetten.
 De kip bestrooien met zout, peper en tijm.
 Bestrijk de kip met olie en leg hem in de römertopf.
 De wijn toevoegen.
 Het deksel erop en in het midden van een koude oven zetten.
 
 Bereidingswijze:
 De oven verwarmen op 250 graden.
 De kip zo in ca. 50 min. smoren.
 De römertopf uit de oven nemen en het bonenmengsel om de kip heen 
			scheppen.
 De deksel er weer op en de römertopf in de oven in nog ca. 30 min 
			gaar smoren.
 Het deksel eraf nemen en het geheel in nog ca. 10 min. goudbruin 
			bakken.
 
 Serveertip:
 Lekker met andijviesalade.
 
 
  
	  
			  |