| Voorbereiding:Zet de römertopfschaal en -deksel ongeveer 15 minuten in een bak met 
			koud water.
 Pel de ui en snipper hem grof. Snijd de prei in ringen van ca. 0.5 
			cm, doe ze in een zeef en spoel ze met koud water schoon. Pers de 
			citroen uit. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen 
			eruit. Snijd met een puntig mesje de schil van de appels rondom in.
 Schep in een kopje de rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en 
			suiker door elkaar. Vul de appels met het rozijnenmengsel.
 
 Bereidingswijze:
 Neem de römertopf uit het water en droog hem af. Verdeel de ui en 
			prei over de bodem van de schaal.
 Wrijf de karbonades in met peper en mosterd en leg ze op het 
			prei-uimengsel. Zet daarna de gevulde appels op de karbonades.
 Los de bouillonpoeder op in 1 dl heet water en schenk de bouillon in 
			de römertopf. Doe het deksel op de schaal en zet hem in een koude 
			oven zetten.
 Schakel de oven in op 225°C. en verwarm de schotel ca. 60 minuten.
 Haal het deksel van de schaal en laat de karbonades in ca. 10 
			minuten bruin kleuren.
 
 
  
	  
			  |