| 1 stuk rosbief 
			van 600 g, zout, vers gemalen peper,kwart winterwortel, 1 ui1 of 2 hele tenen knoflook, takje tijm, laurierblad, 75 g boter, 1 
			eetl. bloem, 2 eetl. madeira, 250 g gekookte doperwten, 250 g 
			gekookte worteltjes, 1 eetl. fijngehakte peterselie!
 
 Zet de braadschotel voor het gebruik een tijdje in koud water. 
			(enkele uren)
 Wrijf het vlees in met zout en peper en leg het in de braadschotel. 
			Maak de wortel en de ui schoon en snijd de wortel in plakken en de 
			ui in stukjes. Leg de winterwortel , de ui, knoflook, tijm en de 
			laurier om het vlees. Laat de boter bruin worden en schenk deze over 
			het vlees en de groente. Sluit de schotel en zet deze in een niet 
			voorverwarmde oven van 250°C. Braad het vlees in ca. 50 minuten 
			gaar. Haal het vlees even uit de schotel en zeef het braadvocht. 
			Druk alle groenten goed door de zeef. Bind de saus wat bij met de 
			met de madeira aangemaakte bloem en maak ze op smaak af met zout en 
			peper.
 Leg de doperwtjes en worteltjes om het vlees in de schotel en schenk 
			de saus eroverheen. Laat het gerecht weer in de oven goed doorwarmen 
			en dien het op in de braadschotel, bestrooid met peterselie.
 | 
		
			| Wrijf het vlees 
			in met zout en peper en leg het in de braadschotel. Maak de wortel 
			en de ui schoon en snijd de wortel in plakken en de ui in stukjes. 
			Leg de winterwortel , de ui, knoflook, tijm en de laurier om het 
			vlees. Laat de boter bruin worden en schenk deze over het vlees en 
			de groente. Sluit de schotel en zet deze in een niet voorverwarmde 
			oven van 250°C. Braad het vlees in ca. 50 minuten gaar. Haal het 
			vlees even uit de schotel en zeef het braadvocht. Druk alle groenten 
			goed door de zeef. Bind de saus wat bij met de met de madeira 
			aangemaakte bloem en maak ze op smaak af met zout en peper.Leg de doperwtjes en worteltjes om het vlees in de schotel en schenk 
			de saus eroverheen. Laat het gerecht weer in de oven goed doorwarmen 
			en dien het op in de braadschotel, bestrooid met peterselie.
 
 
  
	  
			  |