| De kip met peper 
			en zout bestrooien, besprenkelen met citroensap en dit enige tijd
			in laten trekken.
 In de geprepareerde Römertopf enkele klontjes boter leggen en hierop 
			de stukken kip.
 Het deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven zetten en 
			de kip 40 minuten
 laten smoren op 220° C.
 De sinaasappelen schillen, in kleine stukjes snijden, vermengen met 
			het kerriepoeder,
 nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en een beetje citroensap. Dit 
			mengsel over de kip
 uitgieten, het deksel er weer op leggen en de schotel nog eens 1 uur 
			laten sudderen
 in de oven.
 Het vocht in een (steel)pannetje gieten en afmaken met de zure room, 
			de mangochutney
 en eidooier. Ondertussen het deksel van de Römertopf halen en de kip 
			in de oven in
 ca. 10 minuten een bruin korstje laten krijgen. Opdienen met 
			(kerrie)rijst en het sausje.
 Lekker met kerrierijst.
 
 
  
	  
			  |