| 1 stuk 
			fricandeau van ongeveer 1 kilo, 2 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 4 
			teentjes knoflook, 1 bosui, 1 courgette. Voor de marinade: 2 el 
			olijfolie, 4 el ketjap manis, zout, peper uit de molen, 
			kerriepoeder, paprikapoeder, 2 el ringetjes bieslook, wat rozemarijn 
			en thijm (gedroogd) | 
		
			| Gemarineerde 
			fricandeau op een groentebedje.Gemaakt en gegeten op 13-6-1999
 
 Bereidingswijze:
 Maak de marinade van bovenstaande ingrediënten, rol de fricandeau 
			erdoor, zodat hij goed onder de marinade zit. Laat de fricandeau - 
			een half uur in de koelkast - in de marinade trekken . Laat de 
			römertopf gedurende een kwartier water opnemen, snijd intussen de 
			groenten in blokjes, na ze gewassen en schoongemaakt te hebben. pel 
			de knoflook, snijd deze in stukjes. Bij de groenten doen. Groenten 
			mengen. Topf uit water nemen. Een laag groente in de topf doen, 
			fricandeau erop leggen, marinade erover schenken. Afdekken met een 
			laag groente. Topf sluiten. In koude oven plaatsen - oven instellen 
			op gasstand 4, voor de duur van 2 uur.
 Serveertips
 Snijd de fricandeau in plakjes. Leg de groente op een schaal, 
			plakjes vlees erop leggen. Hier passen gekookte aardappels en 
			Chinese bonen perfect bij.
 
 
  
	 
			  |