| Voorbereiding:Altijd de römertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud 
			water
 
 Bereidingswijze:
 Wrijf de kip in met peper, zout en citroensap en snijd haar in 8 
			stukken.
 Leg deze in de natgemaakte Römertopf, verdeel hierop de soepgroente 
			en giet
 er de yoghurt, gekruid met de kerrie en de fijngewreven teentjes 
			knoflook over.
 Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven in op 220ºC. en laat het gerecht in ca 1 1/2 uur gaar sudderen. 
			Haal de stukken kip uit de schotel en spoel ze onder de kraan af om 
			de gestolde yoghurtdeeltjes te verwijderen. Zeef het stoofvocht, 
			bind het met de aangemengde bloem en de eidooier en maak het af met 
			de boter, de kerrie en het citroensap. Leg het vlees in de saus 
			terug en laat het geheel even heet worden.
 
 Dien deze schotel op met rijst, die met ruim fijngehakte peterselie 
			is gaar gekookt.
 
 
  
	 |