| 1 grote kip, 1 
			el paprikapoeder, 1 rode paprika, 100 g maïskorrels, 100 g 
			worteltjes, 250 g gehakt, 75 g geraspte oude kaas, peper, 750 g 
			geschrapte krieltjes, 1 dl sherry | 
		
			| Voorbereiding:Zet de Römertopf 15 minuten in koud water.
 
 Bereidingswijze:
 Wrijf de kip in met de helft van de paprikapoeder, snijd de paprika 
			voor 1/4 deel in piepkleine stukjes, de rest in reepjes. Laat de 
			maïs uitlekken en snijd de worteltjes in stukjes. Kneed het gehakt 
			met de kaas, paprikastukjes, 2 el maïs en peper. Vul de kip hiermee. 
			Schep de helft van de aardappeltjes en worteltjes in de pan, strooi 
			er wat peper over, gevulde kip erop, rest rondom kip schikken. 
			Bestrooi met de rest van de paprikapoeder en schenk de sherry en ca. 
			1 dl water erbij. Zet de pan op een rooster onderin de koude oven, 
			stel de oven in op 200 graden en laat het gerecht bijna gaar worden 
			in ca. 1 1/4 uur. Verwijder het deksel en laat de kip in ca. 15 
			minuten een bruin korstje krijgen.
 
 
 
  
	 
			  |