| Voorbereiding:Altijd de römertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud 
			water
 
 Bereidingswijze:
 Verdeel de kip in 6 stukken, bestrooi die met peper en zout, 
			besprenkel ze met citroensap en laat dit enige tijd intrekken.
 Leg in de natgemaakte Römertopf enkele klontjes boter en schik 
			hierop de stukken kip.
 Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de 
			oven in op 220°C. en laat het gerecht hierin 40 minuten smoren.
 Schil de sinaasappelen, snijd ze in kleine stukjes en vermeng die 
			met de kerrie, nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en wat citroensap.
 Giet dit mengsel over de kip, sluit de schotel weer en laat de kip 
			nog 1 uur sudderen.
 Giet het vocht in een pannetje en maak het af met de zure room, de 
			chutney en de eidooier.
 Laat de kip intussen zonder deksel in de oven in ca 10 minuten een 
			bruin korstje krijgen.
 
 Dien op met kerrie, rijst en de saus.
 
 
  
	 
			  |