| 350 gram 
			tagliatelle,vloeibare margarine (becel bak & braad),
 250 gram tartaar,
 1 goudsalamiworst,
 4 eieren,
 blik gepelde tomaten,
 tomatenketchup,
 zakje milner geraspte oude kaas,
 3 eetl. rozijnen,
 3 eetl. gehakte noten,
 1 ui,
 1 teentje knoflook,
 gehakte peterselie,
 zout, peper.
 | 
		
			| Lekker pittig 
			Römertopfgerecht.
 Bereidingswijze:
 Gehaktmassa maken van tartaar, 1 ei, rozijnen, noten, knoflook uit 
			de knijper, peterselie, zout, peper. Balletjes maken. De tagliatelle 
			op de gebruikelijke manier koken en hiervan eenderde gedeelte in de 
			natgemaakte Römertopf leggen. De tomaten in de Keukenmachine 
			fijnmaken en op smaak maken met een flinke scheut ketchup. Op de 
			macaroni afwisselend een laag eischijfjes, vleesballetjes en 
			gesnipperde salami leggen. De helft van de tomatensaus erover gieten 
			en deze bestrooien met geraspte kaas. Dit nog eenmaal herhalen en 
			eindigen met een laag tagliatelle. Hier en daar een scheutje becel 
			erop. Deksel op de Römertopf leggen en in een koude oven plaatsen, 
			die op 250 graden C wordt ingesteld. Het gerecht ca 40 minuten laten 
			bakken. Deksel eraf halen en bestrooien met geraspte kaas. Nog plm. 
			10 minuten laten gratineren.
 Serveertips:
 Serveren met veldsla met dressing van olijfolie, citroensap, honing 
			en een lik mosterd.
 
 
  
	 
			  |