| 
			 Ontzettende 
			lekkere Noorse soep ! 
			500 g doperwten, 
			200 g gerookte Noorse makreel, in stukjes 
			1 middelgrote ui, gesnipperd 
			1 teentje knoflook, fijngehakt 
			1 stengel bleekselderij, in stukken 
			1 kleine wortel, in stukjes 
			2 eetl. boter 
			1 theel. kerrie 
			500 ml kippenbouillon 
			2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes 
			250 ml room 
			peper en zout  | 
		
		
			| 
			 Fruit de ui, 
			knoflook, selderij en wortel ongeveer 10 minuten in de boter. 
			Doe de kerriepoeder erbij en fruit een paar minuten mee. 
			Voeg de bouillon, aardappels en doperwten toe en breng de soep tegen 
			de kook. 
			Laat de soep 20 minuten koken op matig vuur tot de aardappels zacht 
			zijn. 
			Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en 
			zout. 
			Voeg de room toe en laat de soep niet meer koken. 
			Strooi dan de stukjes makreel in de soep en laat ze even warm worden 
			voor u de soep op tafel zet. 
			Serveertips: 
			Lekker met stokbrood. 
  
      
			  |