| 
			 De pastalaagjes worden 
			afgewisseld met zalm en bechamelsaus. Het geheel wordt overgoten met 
			visbouillon en ten slotte wordt het met kaas in de oven gebakken: om 
			van te watertanden! 
			350 g bloem, gezeefd 
			zout en versgemalen zwarte peper 
			3 eieren, geklopt 
			600 g zalm (in 1 stuk) 
			1 theelepel venkel, 250 ml visbouillon, 25 g boter 
			4 eetlepels geraspte cheddar 
			Bechamelsaus: 
			300 ml melk 
			1/2 ui, grof gehakt 
			1 blaadje foelie 
			verse peterselie 
			5 Witte of groene peperkorrels 
			1 laurierblad 
			25 g boter 
			20 g bloem 
			zout en versgemalen zwarte peper  | 
		
		
			| 
			 Maak het deeg door de 
			bloem, het zout en de eieren in een schaal te mengen. Laat het deeg 
			30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot dunne, langgerekte vellen 
			lasagne. 
			Kook de lasagne 1 minuut in kokend water met zout. Giet de lasagne 
			af en leg de vellen op een vochtige theedoek. Zorg ervoor dat de 
			vellen niet op elkaar liggen. 
			Snijd de zalm fijn. Verwijder alle graatjes. Zet de zalm apart. 
			Maak de bechamelsaus door de melk, ui, foelie, peterselie, 
			peperkorrels en het laurierblad in een steelpannetje langzaam aan de 
			kook te brengen. Draai het vuur lager en laat de saus ca. 10 minuten 
			sudderen. 
			Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem al roerend toe. 
			Bak de bloem 1 minuut. Neem de pan van het vuur en giet het 
			melkmengsel erbij. 
			Breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus al roerend 3 
			minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
			Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met lasagne. Bedek de lasagne 
			met een laag bechamelsaus. Bestrooi de saus met venkel. Schep 
			vervolgens een laagje zalm in de schaal en bestrooi deze met peper 
			en zout. Bedek de zalm met een laag lasagne. Ga door tot alles op 
			is. Eindig met een laagje pasta. 
			Giet de visbouillon in de schaal en bestrooi het geheel met kaas en 
			klontjes boter. Bak de lasagne ca. 30 minuten in een voorverwarmde 
			oven op 200ºC. tot de bovenlaag goudbruin en knapperig is. 
			Serveer de lasagne direct. 
			Serveersuggestie: 
			Serveer de lasagne met volkorenbrood en een frisse salade. 
			Variatie: 
			Geef het gerecht een andere smaak door de venkel te vervangen door 
			komijn of sesamzaad. 
 
      
			  |